Let's work together.

If you would like to discuss a future project, or learn more about Rigby & Rigby, please get in touch.

Our World

100th Project

WINTER/17

Reaching the halfway point

 

The swift progress is in part due to Rigby & Rigby’s sophisticated basement construction method, which enabled the concrete top slab to be lowered into place early in the project and provided a weatherproof box within which the site team could continue excavations. This approach also minimised noise from the works, ensuring a peaceful Christmas for neighbours in the exclusive west London neighbourhood.

Rigby & Rigby prides itself on its commitment to working sensitively on every single one of our development sites and we are a three-times winner of the prestigious Considerate Constructors award in recognition of the ongoing commitment made by our twenty-five strong site team to maintaining excellent relationships with local communities.

Progress on the above-ground rebuilt extension is moving on apace too. This extension will benefit from high thermal properties in the construction of the walls, roof and flooring as well as state-of-the-art insulated and soundproofed windows and roof lights, maximising natural daylight. A ‘green’ roof seeded with plants will provide an attractive outlook for the extension and provide both added insulation and rainwater attenuation, easing the water run-off into the drainage system.

During January the building will become completely watertight, allowing internal works to progress on the high level of quality internal finishes.

Marking our tenth year in business, our 100th project not only showcases the Rigby & Rigby team’s skills in the sensitive development of a Grade II listed property, balancing the restoration of its’ historic qualities with a modern and distinctive basement redevelopment, it also highlights the seamless collaboration between Rigby & Rigby’s in-house teams to deliver not only a stunning family home for the client, but also in ensuring that neighbours in one of London’s most coveted postcodes are not inconvenienced by the project.