Let's work together.

If you would like to discuss a future interior design project, or learn more about Rigby & Rigby, please get in touch.

Our World

21:20 PM / 23rd October 2021
News

Rigby & Rigby win International Design & Architecture Award 2020 for Living Space for project CV37

Rigby & Rigby is delighted to announce that we have won the ‘Living Space UK’ award at The International Design & Architecture Awards for Project CV37 291.

James Ashfield, Studio Director of Interiors, collected the award on behalf of the team which was voted for by the general public with 99,828 verified votes being counted over the 9 weeks of voting.

More can be read on the project on the design awards website linked here

, Rigby & Rigby win International Design & Architecture Award 2020 for Living Space for project CV37

The article on the website reads:

Rigby & Rigby completed the construction, architecture and interior design for a private client’s property in Warwickshire, UK. The aim was to develop a design scheme that was architectural, contemporary and that would suit the external fabric of the it’s previous use as a barn. The project was a conversion – It identifies as a class Q application which is a relatively new government initiative – Agricultural to Residential. It took 4 strategic planning applications running concurrently to get final approval whilst progressing with the build.

, Rigby & Rigby win International Design & Architecture Award 2020 for Living Space for project CV37

, Rigby & Rigby win International Design & Architecture Award 2020 for Living Space for project CV37

The client had found a site that would provide the quietness and tranquillity that they were after as well as being close to local amenities and family. The client created their own brief during the months leading up to acquisition and then on a flight back to London from New York at the end of their honeymoon they translated the vision onto paper – to create their forever home. The space was always going to be impressive as the floor to ceiling in the main house is 6 metres high. The key was to make it homely and comfortable.

, Rigby & Rigby win International Design & Architecture Award 2020 for Living Space for project CV37

, Rigby & Rigby win International Design & Architecture Award 2020 for Living Space for project CV37

The real beauty of the project is the parallel Dutch barn which frames a courtyard space to the main house. The Dutch Barn features an annexe with a bedroom, bathroom and kitchen/living facilities. There is also a gym and a workshop garage to house the client’s classic bike and car. There is a covered BBQ area for the summer months and a kitchen garden for vegetables and herbs. Another focal element to the design is the custom staircase – in particular the Sofitt and transitions from ceiling to circulation and the handrail.

, Rigby & Rigby win International Design & Architecture Award 2020 for Living Space for project CV37

It’s comfortable, paired back aesthetic, usable, wide whitened oak planks on a white backdrop with graphite window frames with deep architecture pressed revels and then key designer pieces of furniture. Rigby & Rigby have maximised the main space, which is warm, cosy and acoustically allows for conversation, the open plan dining opposite the kitchen is great when hosting dinner parties and then allows guests to collect around the fire for drinks after.

, Rigby & Rigby win International Design & Architecture Award 2020 for Living Space for project CV37

The clients chose this area as they have always loved the countryside and this space fully immerses you into the natural environment. With unobstructed views and no neighbours, it allows them to fully relax and unwind after a week working in London.

, Rigby & Rigby win International Design & Architecture Award 2020 for Living Space for project CV37